Żeberka w kapuście.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
17222466 UNPDF
Żeberka w kapuście
Przygotowanie:
Żeberka umyć, pokroić na porcje, posolić i oprószyć 1 łyżką mąki. Cebule obrać,
opłukać i pokroić w plastry. Czosnek obrać i drobno posiekać. Żeberka obrumienić na
smalcu i przełożyć do rondla. Na pozostałym na patelni tłuszczu usmażyć cebulę i
dodać do żeberek. Mięso dusić do miękkości, podlewając wodą. Kwaszoną kapustę
posiekać, ugotować na pół miękko i przełożyć do żeberek. Dodać kminek wraz z
czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem i dusić około 20 min. Słoninę pokroić w kostkę,
usmażyć, oprószyć pozostałą mąką, dodać do potrawy i chwilę gotować. Żeberka w
kapuście podawać na gorącą z chlebem.
Składniki:
1,2 kg żeberek wieprzowych, 1,5 kg kwaszonej kapusty, 2 cebule, 5 dag słoniny, 3 łyżki
smalcu, 2 łyżki mąki pszennej, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku, sól, pieprz czarny
ziarnisty, kminek, pieprz czarny ziarnisty.
Produkty
Kminek
Pieprz czarny ziarnisty
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka duszone w kapuście, polędwiczki glazurowane.doc
(24 KB)
Żeberka duszone w pachnącym sosie.doc
(94 KB)
Żeberka duszone z cebulą.doc
(6 KB)
Żeberka na ostro.doc
(5 KB)
Żeberka na sposób wschodni.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
BIGOSY
BLINY
BURGERY
CEPELINY
DANIA JARSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin