Żeberka duszone z cebulą.doc

(6 KB) Pobierz
¯eberka duszone z cebul¹

Żeberka duszone z cebulą

 

Składniki na 12 porcji:

1,5 kg żeberek

30 dag cebuli

pół szklanki kwaśnej śmietany 22-proc.

3 łki przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY

2 szklanki Bulionu grzybowego z kostki WINIARY

łka mąki

2 liście laurowe

pieprz ziarnisty

 

Mięso umyj, osusz i podziel na porcje, po czym obsmaż na gorącej patelni. Cebulę obierz, umyj i posiekaj. Żeberka układaj warstwami, przesypując je cebulą. Dodaj liście laurowe, pieprz i przyprawę Ziarenka Smaku.

 

Następnie wlej gorący bulion i - jeśli okaże się to konieczne - wrzą wodę w takiej ilości, aby pokryła mięso. Uduś żeberka na małym ogniu do miękkości.

 

Pod koniec dodaj śmietanę wymieszaną z mą i zagotuj. Podaj z kopytkami i surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin