bruschetta z kozim serem.doc

(82 KB) Pobierz
bruschetta z kozim serem

bruschetta z kozim serem

 

 

Składniki:

bagietka
świeży kozi ser
pomidory
cebula
czosnek
świeża bazylia
oliwa, sok z cytryny, sol i pieprz

 

                       

 

 

Wykonanie:

 

Bagietkę kroimy na ukośne kromeczki kropimy oliwą i podpiekamy w piekarniku nastawionym na grzanie z góry trzeba uważać żeby się nie spaliły sprawdzać często gdy się trochę podpieka brązowy kolor

wyciągamy i smarujemy ząbkiem czosnku. Przewracamy kromeczki na druga stronę i skrapiamy oliwą do piekarnika i natrzeć ząbkiem czosnku. Jeśli chodzi o czosnek to delikatnie ponieważ będzie dość ostre.
Smarujemy serkiem kozim wcześniej wyciągnąć z lodówki będzie się lepiej smarował.
Pomidory myjemy kroimy w kostkę, dodajemy pokrojona cebulkę tu można dać obojętnie jaka biała, żółta, czerwona, zielona cebulka tez będzie dobra.
Pokrojona bazylie, oliwę parę łyżek, sok z cytryny, oraz sol i pieprz mieszamy to wszystko i tak przygotowane pomidorki dajemy na tosty z serem.
Można tez robić bez dodatku soku z cytryny lub  zastąpić octem balsamiczny.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin