Pudding czekoladowy.doc

(503 KB) Pobierz

Pudding czekoladowy

 

Składniki (na 4 porcje)

·         3 jajka

·         75 g maki

·         50 g kakao

·         100 g masła

·         100 g cukru

·         50 g czekolady

             

 

Wykonanie

Całe jajka ubijamy wraz z cukrem. Miskę z jajkami ustawiamy na większym naczyniu wraz z gotującą się wodą. Ubijamy  do uzyskania puszystej masy. Po około 10 minutach odstawiamy miskę na bok i delikatnie wsypujemy przesianą mąkę wraz z kakao. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Masło i czekoladę roztapiamy i dodajemy do pozostałych składników.

Foremki (najlepiej przeznaczone do sufletów) smarujemy masłem i wypełniamy masą. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut do 180ºC. Po upieczeniu, jeszcze gorące wykładamy na talerzyki i podajemy z sosem czekoladowym i lodami waniliowymi. Smacznego :)

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin