Chutney z jabłek.doc

(19 KB) Pobierz
Chutney z jabłek

Chutney z jabłek
1 jabłko,
papryka,
cebula,
3 pomidory,
3 łodygi selera,
łyżka tartego chrzanu,
ząbek czosnku,
sok z cytryny,
sól,
cukier,
pieprz,
chili

Paprykę opalić, ściągnąć skórkę, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Obraną cebulę i jabłko zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, posiekać i dodać do papryki, jabłka i cebuli. Grube końce selera dokładnie opłukać i drobno posiekać. Dodać wraz ze zgniecionym czosnkiem i chrzanem do masy, posolić i gotować na małym ogniu, aż masa się rozgotuje. Doprawić cukrem, pieprzem i chili. Podawać na zimno do mięsa.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin