Zupa pieczarkowa 2.pdf

(32 KB) Pobierz
4243817 UNPDF
Zupa pieczarkowa
Składniki Przepis
mieszanka na zupę pieczarkowa
Hortexu
2 ziemniaki
2-3 kwiatki kalafiora (może być
własnoręcznie zamrożony)
garść makaronu ( świderki,
kolanka albo rurki)
kostka rosołowa instant
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
2 łyżki śmietany UHT
sól, pieprz
Mrożonkę, małe kawałki kalafiora i pokrojone w
kosteczkę ziemniaki zalać około 1,5 litra wody,
wrzucić kostkę rosołową i trochę pogotować. Posolić,
popieprzyć, wlać sos sojowy, a 10 minut przed
końcem gotowania dodać makaron.
Kiedy zupka będzie gotowa, jeszcze raz doprawić do
smaku, wlać śmietanę i olej, i zjadać ze smakiem.
4243817.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin