Zupa pieczarkowa 1.pdf

(48 KB) Pobierz
4243816 UNPDF
Zupa pieczarkowa
Składniki
Włoszczyzna, 50 dag pieczarek, łyżka masła, łyżka kaszy
manny, 2 łyżki śmietany, natka pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, pokroić. Jeśli nie są białe,
wrzucić na 5 minut do wody z octem i osączyć. Rozgrzać na
patelni połowę masła, podsmażyć na nim pieczarki. W dwóch
litrach osolonej wody ugotować włoszczyznę. Gdy będzie
miękka, wyjąć ją, a wywar zasypać kaszą manną. Gotować kilka minut, włożyć pieczarki
i resztę masła. Zabielić zupę śmietaną, doprawić. Na talerzu posypać posiekaną natką.
4243816.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin