Kapuśniak z czerwonej kapusty 2.doc

(5 KB) Pobierz
Kapuœniak z czerwonej kapusty

Kapuśniak z czerwonej kapusty

 

Składniki:

mała główka czerwonej kapusty

2 cebule

2 jabłka

5 pomidorów średniej wielkości

6 szklanek Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

po 2 łki oliwy i octu jabłkowego

4 ząbki czosnku

nasiona kopru włoskiego

liść laurowy

l

pieprz

 

W dużym rondlu rozgrzej oliwę i włóż do niej poszatkowaną kapustę (głąb usuń), obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Duś pod przykryciem około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Wtedy dodaj pocięte na kawałki pomidory (bez skórki), liść laurowy, ocet, koper, sól i pieprz. Wszystko razem zalej bulionem i gotuj na małym ogniu około 30 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin