Minestrone.doc

(21 KB) Pobierz
Składniki:

Minestrone

 

Składniki:

1 ziemniak

3 marchewki

2 cebule

3 łodygi selera naciowego

100 g fasolki szparagowej

200 g kapusty białej

1 puszka fasolki białej

2 małe cukinie

1 puszka małych pomidorów

1 ząbek czosnku

0,5 szklanki oliwy

masło

3 szklanki wody

sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, liść laurowy

 

Warzywa obrać, pokroić w kosteczkę. Na podgrzaną oliwę wrzucić cebulę, podsmażyć. Dodać marchewkę i ziemniak, smażyć ok. 5 min., Dodać seler i fasolkę szparagową, smażyć 5 min., Dodać cukinię, smażyć 3 min., Dodać kapustę i czosnek, smażyć jeszcze 1 min. Wlać wodę i sok z pomidorów z puszki, dodać pomidory, zioła i przyprawy. Gotować około 1,5 godz. Potem dodać fasolkę z puszki i gotować, aż zupa zgęstnieje.

Można posypać startym parmezanem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin