Gazpacho 2Gazpacho to tak rozwodniona saltka pomidorowa. Ale jaka smaczna! Zwlaszcza w dzien jak dzisiaj.Ja robie tak:2 zmiazdzone zabki czosnku30 deko pokruszonej bialej bulki1 lyzka octu z czerwonego wina4 lyzki mozliwie dobrej oliwy z oliwek1 zielona papryka1 mala cebula5 pomidorow1/2 ogorkasol pieprz1 lyzka siekanej zielonej pietruszkiDo miski wrzucamy czosnek i bulke, mieszamy Dolewamy ocet i oliwe wrzucamy drobno pokrojona papryke Wrzucamy obrane, wypestkowane i drobno pokrojone pomidory (W tym momencie niektore przepisy radza wszystko zmiksowac na dosc jednolita mase, ale ja tego nie polecam) Wrzucamy ogorek utarty na grubej tarce solimy i pieprzymy Dolewamy do miski odpowiedni ilosci bardzo zimnej wody (klasyczne) albo bardzo zimego lekkoego bulionu wolowego , pozbawionego tluszczu (polecam). Mozna wrzucic kilka kostek lodu. Posypuemy pietruszkaPodajemy Gazpacho ma rozne odmiany. Wsrod dodatkow mozna znalezc drobno siekane migdaly, kawalki miesa rosolowego, oliwki, oregano, etc.Smacznego
jabolek67