Gazpacho 2.doc

(20 KB) Pobierz
Gazpacho 2

Gazpacho 2
Gazpacho to tak rozwodniona saltka pomidorowa. Ale jaka smaczna! Zwlaszcza w dzien jak dzisiaj.
Ja robie tak:
2 zmiazdzone zabki czosnku
30 deko pokruszonej bialej bulki
1 lyzka octu z czerwonego wina
4 lyzki mozliwie dobrej oliwy z oliwek
1 zielona papryka
1 mala cebula
5 pomidorow
1/2 ogorka
sol pieprz
1 lyzka siekanej zielonej pietruszki

Do miski wrzucamy czosnek i bulke, mieszamy Dolewamy ocet i oliwe wrzucamy drobno pokrojona papryke Wrzucamy obrane, wypestkowane i drobno pokrojone pomidory (W tym momencie niektore przepisy radza wszystko zmiksowac na dosc jednolita mase, ale ja tego nie polecam) Wrzucamy ogorek utarty na grubej tarce solimy i pieprzymy Dolewamy do miski odpowiedni ilosci bardzo zimnej wody (klasyczne) albo bardzo zimego lekkoego bulionu wolowego , pozbawionego tluszczu (polecam). Mozna wrzucic kilka kostek lodu. Posypuemy pietruszka
Podajemy Gazpacho ma rozne odmiany. Wsrod dodatkow mozna znalezc drobno siekane migdaly, kawalki miesa rosolowego, oliwki, oregano, etc.
Smacznego

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin