Flaczki z boczniaków.doc

(6 KB) Pobierz
Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

 

Składniki na 6 porcji:

50 dag boczniaków

20 dag baleronu

2 marchewki

pietruszka

kawałek selera

łka mąki

3 łki oliwy

2 kostki Bulionu warzywnego WINIARY

sproszkowana ostra papryka

gałka muszkatołowa

majeranek,

czek natki pietruszki

pieprz

l

 

Warzywa obierz, dokładnie umyj, pokrój w cienkie słupki i zalej 6 szklankami wody. Gotuj wszystkie składniki z kostkami bulionowymi przez 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.

 

Grzyby starannie umyj, pokrój w paseczki, włóż do wywaru i gotuj przez 20 minut. Z oliwy i mąki zrób zasmaż, rozprowadź kilkoma łkami wystudzonego wywaru, następnie wlej do garnka z grzybami i zagotuj.

 

Przypraw flaczki solą, pieprzem, papryką, gał muszkatołową i majerankiem, wymieszaj z pokrojonym w kostkę baleronem. Już na talerzach posyp posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin