ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ.doc

(26 KB) Pobierz
ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

·         400 g śledzi matijasów (tacka),

·         cebula 1 szt.,

·         ziemniaki ugotowane 1-2szt.,

·         ewentualnie 3-4 kiszone ogórki pokrojone w drobna kostkę,

·         majonez 1/2 szkl. majonezu/jogurtu,

·         buraczki ugotowane 1-2 szt.,

·         jabłko 1-2 szt.

·         3 jajka na twardo,

·         sól pieprz

Pokrojone śledzie w kostkę ułożyć na spodzie salaterki. Możemy je dzień wcześniej zamarynować w oleju z pieprzem w kulkach, liśćmi laurowymi, cebulą i sokiem z cytryny lub octem winnym.

Następnie pokrojoną cebulę, ziemniaki (starte na tarce), ogórki, majonez, starte buraczki na dużych oczkach, jabłko (starte na dużych oczkach), białko jajek, majonez, żółtko na drobno.

 

ŚLEDZIE

·         400g śledzi,

·         cebula posiekana (cukrowa lub biała),

·         majonez, 2,5 jajka ugotowane

·         starty żółty ser (Radamer),

Matiesy pokroić w dzwonki, posypac pieprzem, cebulą posiekaną, majonezem posmarować, jajka, majonez, starty żółty ser.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin