Zupa zakonna.doc

(36 KB) Pobierz
Zupa zakonna

Zupa zakonna

Zupa zakonna

Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 80 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  5 dag fasoli
  10 dag marchwi
  10 dag selera
  10 dag cebuli
  łyżeczka przecieru pomidorowego
  ostra papryka w proszku
  majeranek
  sól
  natka pietruszki

Przygotowanie:

Fasolę moczyć całą noc w zimnej wodzie, po czym gotować w tej samej wodzie, uzupełniając w razie potrzeby.

Warzywa oczyścić, opłukać i rozdrobnić. Dodać do zupy. Pod koniec gotowania podprawić przecierem, solą, pieprzem, papryką, majerankiem. Posypać natką.

Gotową zupę ostudzić, wstawić na noc do lodówki i podawać następnego dnia na gorąco.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin