Zupa z czerwonej fasoli.doc

(36 KB) Pobierz
Zupa z czerwonej fasoli

Zupa z czerwonej fasoli

Zupa z czerwonej fasoli

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 45 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  45 dag wędzonego boczku
  40 dag czerwonej fasoli
  50 dag ziemniaków
  2 kostki rosołowe
  2 pory
  2 marchewki
  pół pojemnika śmietany
  sól, pieprz
  majeranek
  vegeta

Przygotowanie:

Fasolę opłukać, zalać wrzącą wodą i moczyć około 3 godzin. Odcedzić.

Pory oczyścić, przekroić wzdłuż i posiekać. Marchew obrać, pokroić w słupki, a ziemniaki w kostkę.

Fasolę wrzucić do garnka, dodać boczek, zalać wodą i gotować około godziny. Dodać warzywa i kostki rosołowe, gotować jeszcze 30 minut.

Boczek wyjąć, pokroić w kostkę i znowu wrzucić do zupy. Dodać śmietanę, przyprawić i posypać majerankiem.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin