Rosół z kurczaka.pdf
(
44 KB
)
Pobierz
2707618 UNPDF
Rosół z kurczaka
Składniki
1,5 kg korpusów, szyjek i skrzydełek z kurczaka, 12 szklanek wody, cebula, mały
kawałek selera, średnia marchewka, mała pietruszka, 6 ziarenek pieprzu, 2 ziarenka
ziela angielskiego, kawałek (1 cm) świeżego imbiru, mały listek laurowy, sól
Sposób przyrządzania
Warzywa pokrojone w słupki i części rosołowe z kurczaka razem z przyprawami włożyć
do żaroodpornego głębokiego naczynia (4 l), zalać gorącą wodą, przykryć i mikrofalować
30 minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY. Wyjąć i pozostawić rosół pod przykryciem do
wystudzenia (3-5 godzin). Przecedzić, osolić do smaku, podgrzać, podawać
z makaronem, warzywami lub ryżem. Wywar można wykorzystywać do przyrządzania
sosów i zup (pomidorowa, kartoflanka itp.).
Proporcje dla 10 osób.
Plik z chomika:
sumo1962
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
CIASTA
ciasteczka
Desery
dziczyzna
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin