ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM.docx

(81 KB) Pobierz

««««««««««

·         Czas: do 30 minut

·         Poziom trudności: łatwe

·         Koszty: tanie

·         Dla ilu osób: powyżej 4

·         niskokaloryczne

http://bi.gazeta.pl/o/a/kuchniaphoto/14025/14025236_1235311447305.jpg

««««««««««

 

ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM !

 

Składniki:

·         1 opakowanie cista francuskiego

·         1/2 słoiczka marmolady twardej

·         cukier puder do posypania

sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrażamy (ja miałam schłodzone tylko, więc ta część mnie ominęła) i kroimy na trójkąty (bardziej obrazowo: ciasto kroimy na prostokąty, a każdy prostokąt należy przekroić po przekątnej). Na każdym boku trójkąta kładziemy niewielką ilość twardej marmolady i zawijamy w zwężającą się stronę. Gotowe rogaliki układamy na blasze i pieczemy ok 20-25 min w temp. 180 st. C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Doradzam, aby nie jeść ciepłych, gdyż marmolada jest wtedy bardzo gorąca i można się poparzyć, wiem coś o tym. Najsmaczniejsze są tego samego dnia. Szybko się je robi i niewiele kosztują, polecam !

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin