««««««««««
· Czas: do 30 minut
· Poziom trudności: łatwe
· Koszty: tanie
· Dla ilu osób: powyżej 4
· niskokaloryczne
· 1 opakowanie cista francuskiego
· 1/2 słoiczka marmolady twardej
· cukier puder do posypania
Ciasto francuskie rozmrażamy (ja miałam schłodzone tylko, więc ta część mnie ominęła) i kroimy na trójkąty (bardziej obrazowo: ciasto kroimy na prostokąty, a każdy prostokąt należy przekroić po przekątnej). Na każdym boku trójkąta kładziemy niewielką ilość twardej marmolady i zawijamy w zwężającą się stronę. Gotowe rogaliki układamy na blasze i pieczemy ok 20-25 min w temp. 180 st. C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Doradzam, aby nie jeść ciepłych, gdyż marmolada jest wtedy bardzo gorąca i można się poparzyć, wiem coś o tym. Najsmaczniejsze są tego samego dnia. Szybko się je robi i niewiele kosztują, polecam !
Cejak7