botwink.odt

(51 KB) Pobierz

Mimo że trochę dziś pracowałam i świąteczny rozkład jazdy pokrzyżował mi plany, to lubię zamknięte sklepy, ludzi zajmujących się rodziną i swoimi sprawami, puste pociągi, pustawe ulice. Miło było popatrzeć, jak nikt się donikąd nie spieszy.


Botwina, hit maja - 2 pęczki botwinki (i buraki, i zielone liście) drobno pokroić, podsmażyć na oleju wraz z jedną cebulą, zalać wodą, posolić i popieprzyć, pogotować do miękkości, doprawić sokiem z połówki cytryny (dla koloru) i posypać grzankami.

Tarta cukiniowa z oliwkami obu kolorów, kukurydzą i sosem musztardowym, na cieście razowym. Plus sos musztardowy z proszku musztardowego od Agnieszki ze Szkocji.

Tort na dzień matki ( nie mojej roboty, lecz mamy R.)


Kolejny majowy spacer przed siebie, upalnymi ulicami, fotografowanie miasta, dworców.
Od jutra trzy dni wolnego, pora na wycieczki, kawy, pogaduchy i książki oraz francuski serialBraquo.


 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin