Specjalny przyrząd: głębokie naczynie do smażenia( w sensie frytkownica)
Składniki:Olej roślinny- we frytkownicy1 jajko1 filiżanka wody2/3 filiżanki pełnej mąki1/3 filiżanki Tampura mix-podejrzewam, że jest to gotowa panierka 2 łyżeczki soli1 łyżeczka cebuli w proszku½ vegety lub „warzywka” itp1/4 łyżeczka pieprzu1/8 czosnku w proszku4 filety z piersi kurczaka.Gotowanie twoich McNuggets:1. Roztrzep jajko i połącz z 1 filiż. wody w małej, płytkiej misce. Wymieszaj.2. Połącz sól, mąkę, vegetę, cebulę, czosnek, pieprz w woreczku foliowym3. Porozbijaj młotkiem kurczaka, na ¼ cala grubości, pokrój na kawałki na „jeden gryz”4. Wrzuć kawałki do woreczka z mieszanką, zamknij, potrząsaj5. Wyjmuj kawałki, obtaczaj w jajku z wodą, potem znowu wrzuć do worka z przyprawami. Potrząśnij, wstaw woreczek do zamrażalnika na 1 godz. Schłodź pozostałe jajko.6. Po mrożeniu powtórz proces obtaczania.7. Rozgrzej piekarnik i dużą formę do pieczenia do 375 stopni8. Smaż kurczaka w głębokim oleju rozgrzanym do 375 st. , aż się zrumieni, czyli. 10-12 min. Nie wrzucaj na raz za dużo, ok. 9 na 1 raz9. Owiń w ręcznik papierowy, by tłuszcz się wchłonął, na 3-5 min10. Wstaw kurczaczki do wcześniej rozgrzanej formy, piecz 5-7 min11. Serwuj z ulubionym dipem McDonalds’a
be.3