Kotleciki z kani.rtf

(5 KB) Pobierz
Kotleciki z kani

Kotleciki z kani

 

Składniki na 4 porcje:

60 dag kani

szklanka mąki

szklanka śmietany 12-proc.

jajo

olej do smażenia

l

pieprz

do dekoracji:

gałązki natki i plasterki cytryny

 

Jajo roztrzep ze śmietaną i powoli, porcjami wsyp mą, cały czas mieszając. Ciasto powinno być nieco gęściejsze od naleśnikowego. Następnie lekko je posól i odstaw na bok na pół godziny.

 

Kanie oczyść, odcinając trzony, a większe kapelusze potnij na mniejsze kawałki i ugotuj grzyby w osolonej wodzie (przez 3-4 minuty), po czym odcedź je i odstaw do przestudzenia.

 

Tak przygotowane kanie kolejno obtaczaj w cieście i smaż z obu stron, aż się zrumienią. Kotleciki z kani podawaj z plasterkiem cytryny i gałązką natki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin