Kotlety mielone z papryką.rtf

(7 KB) Pobierz
Kotlety mielone z papryk¹

Kotlety mielone z papryką

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag mieszanego mielonego mięsa

2 czerwone papryki

czek dymki

jajo

szklanka mleka

2 opakowania Puree z grzankami i smażoną cebulą Danie w 5 minut WINIARY

2 łki tartej bułki

4 łki oleju

starta gałka muszkatołowa

curry

papryka

Fix do kotletów mielonych WINIARY

pieprz

l

 

Oczyść i umyj dymkę, 2 cebulki pokrój w krążki. Zagnieć mielone mięso z jajkiem, dymką i Fixem (przygotowanym wg przepisu na opakowaniu), pieprzem, curry, papryką i startą gał muszkatołową.

 

Z przygotowanej masy uformuj 12 wałeczków i obtocz je w reszcie tartej bułki. Teraz rozgrzej olej na dużej patelni i smaż kotleciki 10 minut ze wszystkich stron na złoty kolor. Pokrój w krążki resztę dymki.

 

Oczyść paprykę, opłucz i pokrój w paski. Zdejmij kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu około 8 minut duś paprykę. W połowie duszenia wrzuć dymkę. Warzywa posyp solą i pieprzem.

 

Następnie przygotuj puree ziemniaczane wg przepisu na opakowaniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin