Gulasz cielęcy.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
Gulasz cielęcy
Gulasz cielęcy
Przygotowanie:
Cielęcinę pokroić w kostkę, pomidory i czosnek posiekać. W brytfannie rozgrzać oliwę, wrzucić
cielęcinę i zbrązowić. Dodać pomidory, rosołek, i przyprawy. Dusić przez 2 godz. Podawać z
makaronem lub ryżem. Posypać pietruszką.
Składniki:
900 g cielęciny bez kości, 500 g pomidorów, 250 ml rosołku z kurczaka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki
oliwy, sól, ¼ łyżeczki tymianku, ¼ łyżeczki bazylii, ¼ łyżeczki majeranku, 1 łyżka natki pietruszki, 6
goździków, ½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego.
Produkty
Goździki
Pieprz czarny mielony
Bazylia
Majeranek
Tymianek
Natka pietruszki
Plik z chomika:
glajszmit
Inne pliki z tego folderu:
Cielęcina w czerwonym winie.jpg
(201 KB)
Cielęcina z migdałami.jpg
(829 KB)
CIELĘCINA DUSZONA.jpg
(36 KB)
MEDALIONY W BIAŁYM WINIE.jpg
(1151 KB)
CIELĘCINA W SOSIE.jpg
(137 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baranina
Bitki
Dziczyzna
Jagnięcina
Karkówka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin