Zupa nic.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa nic 


50g ry�u, 870 ml mleka, 70 ml wody, 2 ��tka, 1 bia�ko, 110g cukru, s�l 

Ry� przebra�, op�uka�, rozklei� na mleku i wodzie. Mleko garowa�, utrze� ��tka z
cukrem, mo�na zaparzy� ubijaj�c na parze. Do ��tek wla� cienkim strumieniem cz��
gor�cego mleka nie przerywaj�c ubijania. Temperatura masy nie mo�e przekroczy� 70
st. C. Ubi� pian� z bia�ka, wymiesza� z cukrem i gotowa� na pozosta�ym mleku jak
kluski k�adzione. Wyjmowa� �y�k� cedzakow� i w�o�y� na talerz. Zala� mlekiem
po��czonym z ry�em i zaparzonymi ��tkami, doda� troch� soli. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin