Morszczuk po francusku.rtf

(6 KB) Pobierz
Morszczuk po francusku

Morszczuk po francusku

 

Składniki:

80 dag filetów z morszczuka

15 dag białego sera

łka gęstej śmietany

1/4 łeczki skórki otartej z cytryny

2 łki drobno posiekanego szczypiorku

2 łki masła

łka bułki tartej

3 łki soku z cytryny

szczypta cukru

l, pieprz

 

Umyte i osuszone filety skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki. Teraz utrzyj ser ze śmietaną, skórką otartą z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i szczypiorkiem. Następnie rozsmaruj go cienką warstwą na filetach. Każdy filet zwiń tak, aby ser pozostał w środku i zepnij wykałaczką.

 

Roladki poukładaj na żaroodpornym, wysmarowanym masłem półmisku, po czym posyp je tartą buł i grudkami masła oraz wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25-30 minut.

 

Podaj z frytkami, ziemniakami piure lub smażonymi i surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin