Risotto z rybą i warzywami.rtf

(5 KB) Pobierz
Risotto z ryb¹ i warzywami

Risotto z rybą i warzywami

 

Składniki na 6 porcji:

1,5 szklanki ryżu

40 dag filetów z ryby

czerwona papryka

kostka Bulionu warzywnego WINIARY

10 dag wyłuskanego zielonego groszku

półczka posiekanej natki

łeczka curry

olej

l

pieprz

 

Filety rybne oprósz solą i pokrój na kawałki. 3 szklanki wody zagotuj z kostką bulionową, wsyp ryż i ugotuj go w ciągu 15 minut. Dodaj zielony groszek, kawałki ryby i curry, oprósz solą do smaku i gotuj przez kolejne 10 minut.

 

Paprykę umyj, oczyść z nasion, potnij w paski i wrzuć na 5 minut na patelnię z rozgrzanym olejem, po czym dodaj do risotta i całość przypraw do smaku i posyp natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin