Domowy serek pieczarkowy.rtf

(6 KB) Pobierz
Domowy serek pieczarkowy

Domowy serek pieczarkowy

 

Składniki na 4 porcje:

25 dag obsuszonego białego sera

2-3 łki białego wytrawnego wina

10 dag pieczarek

1-2 ząbki czosnku

otarty suszony tymianek

3 łki masła

l, pieprz

 

Pokruszony ser ułóż na talerzu, lekko posól, przykryj i zostaw na 4-5 dni w ciepłym miejscu.

 

Umyte kapelusze pieczarek osusz i posiekaj. Na patelni rozgrzej ł masła i usmaż pieczarki. Dopraw je pieprzem, tymiankiem i roztartym z solą czosnkiem, po czym zdejmij je z ognia i wymieszaj z winem.

 

Na patelni stop pozostałe masło, wyłóż ser i, mieszając, smaż, aż wszystkie grudki się rozpuszczą. Teraz dodaj przygotowane pieczarki i podgrzewaj na małym ogniu, dokładnie mieszając.

 

Na koniec przełóż wszystko do salaterki i ostudź.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin