Pogryzki z ciasta francuskiego.rtf

(5 KB) Pobierz
Pogryzki z ciasta francuskiego

Pogryzki z ciasta francuskiego

 

Składniki:

25 dag mrożonego ciasta francuskiego

15 dag cheddara (lub niedojrzałego camemberta)

2 łki startego parmezanu

po łeczce pieprzu cayenne, maku i gorczycy

 

Najpierw musisz rozmrozić ciasto. Następnie je rozwiń, rozwałkuj (jeśli trzeba) na grubość 1 cm i potnij na kwadraty o boku 5 cm.

 

Cheddar zetrzyj na tarce (camembert drobno pokrój). Oba sery (cheddar i parmezan) wymieszaj z pieprzem cayenne, makiem oraz gorczycą, posyp nimi ciasto.

 

Blachę rozgrzej w piekarniku, wyjmij, a gorą wyłóż specjalnym papierem do pieczenia, przełóż na nią kwadraty ciasta i upiecz w wysokiej temperaturze (220°C) na złoty kolor (7-10 minut).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin