Dietetyczne Tiramisu.docx

(29 KB) Pobierz

Dietetyczne Tiramisu

C:\Users\Aguś&Niuń\Desktop\dietetyczne-tiramisu_4188_7.jpg

Składniki

·         5 jaj

·         3 lyzki maki kukurydzianej

·         1 lyzeczka proszku do pieczenia

·         1 szkl naparu z kawy

·         0,5 kg serka homogenizowanego 0,1 % tluszczu

·         slodzik w plynie

·         aromat migdalowy

·         kakao odtluszczone do posypania

·         1 lyzka zelatyny

·          

·         Bialka ubic do bialosci, dodac slodzik w plynie, 3 lyzki maki, proszek do pieczenia, kilka kropel olejku migdalowego, delikatnie wymieszac, rozlozyc w blasze na papierze do pieczenia i piec przez ok 15 - 20 min w temp. 180°C

·         Zoltka ubic do bialosci ze slodzikiem, dodac do tego ser, olejek migdalowy, rozpuszczona w odrobinie wody lub mleka zelatyne.

·         Upieczony biszkopt wystudzic, przekroic na pol w poprzek. Naparem z kawy nasaczyc dolny placek. Wylozyc na niego polowe masy, przelozyc nastepnym plackiem, ktory rowniez nasaczyc kawa. Polozyc na niego reszte masy, wygladzic i obficie posypac odtluszczonym kakao. Wstawic do lodowki na kilka godzin do zastygniecia.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin