Pasztet z gęsi.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
17081820 UNPDF
Pasztet z gęsi na zimno
1 gęś
2 kuropatwy
wątróbka cielęca
25 dag cebuli
5 dag słoniny
2 bułki
sól, pieprz
bazylia
angielskie ziele
liść laurowy
0,25 l bulionu
4 jaja
Sposób wykonania :
Tłustą oczyszczoną gęś i dwie kuropatwy upiec w piecu zwyczajnie jak na pieczyste.
Gdy ostygną, obrać mięso z kości i usiekać drobno, odrzucając skóry i żyły, utłuc w
moździerzu.
Osobno udusić jedną wątróbkę cielęcą i jedną gęsią z kilkoma cebulami - w kawałku
pokrajanej i na biało przesmażonej młodej słoniny, dodając dwie bułki bez skórki,
korzenie, trochę bazylii, angielskiego ziela i listek bobkowy.
Gdy ostygnie, przepuścić przez maszynkę i wszystko razem z mięsem z gęsi i kuropatw
przefasować przez rzadkie sito.
Dolać ćwiartkę bulionu.
Wsypać , sól, wbić 4 jaja, rozetrzeć doskonale i ugotować jak pasztet ze zwierzyny.
Plik z chomika:
lifenika
Inne pliki z tego folderu:
Fasola z kaszą.pdf
(29 KB)
Filety z indyka.pdf
(26 KB)
Flaczki(żarnuszki).pdf
(28 KB)
Gęsia wątróbka duszona.pdf
(29 KB)
Groch z fasolą.pdf
(37 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkohole
ciasta
ciasteczka i inne...
dania mięsne
desery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin