Granaty z grzybami.docx

(14 KB) Pobierz

Granaty z grzybami

 

·         1/2kg mięsa mielonego

·         2 duże ziemniaki

·         2 cebule

·         2 jajka

·         ząbek czosnku

·         przyprawa do mięsa mielonego

·         sól,pieprz,jarzynka

·         1/2 łyżeczki majeranku

·         bułka tarta

·         olej do smażenia

·         grzyby po obgotowaniu około szklanki

http://www.przepysznie.pl/images/box_510_bottom.gif

Opis przygotowania

Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce , odciskamy z soku ,dodajemy do mięsa mielonego.1 cebulę kroimy drobno i razem z jajkami ,przeciśniętym czosnkiem ,przyprawą do mięsa mielonego ,pieprzem i majerankiem dodajemy do mięsa ewentualnie dosalamy i wyrabiamy na masę ,chłodzimy w lodówce.(zimne lepiej się formuje)
Obgotowane grzyby siekamy na drobniej ,na patelnie wlewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy grzyby z cebulą ,doprawiamy jarzynką i pieprzem tak bardziej ostro.
Schłodzone mięso nadziewamy farszem grzybowym i panierujemy w bułce tartej ,nadajemy podłużny kształt ,smażymy na złoty kolor na niezbyt dużym gazie .
Czasami mięso jest zbyt luźne wtedy można dodać troszkę bułki tartej do masy

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin