Arkusz Kontroli CCP4.rtf

(34 KB) Pobierz
Nr CCP

Nr CCP

Nr etapu

Etap (nazwa)

Rodzaj zagrożenia

Działania zapobiegające

Parametry krytyczne

Monitoring

Działania korygujące

Odpowiedzialny

Dokumenty        / Zapisy

Wartość

Tolerancja

Metoda

Jak często

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

CCP4

11

Schładzanie potraw po obróbce cieplnej

Niewłciwa temperatura lub czas schładzania

Kontrola temperatury potrawy po czasie 1,5 godziny od chwili umieszczenia jej w szybko-schładzarce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 st.C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bez tolerancji

 

 

 

Pomiar temperatury,

Każda schładzana potrawa

Wydłenie o 0,5 godziny procesu schładzania

.obniżenie temperatury

Kucharz

Arkusz monitorowania CCP4  Z.2.9/4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin