kremowki Beaty.doc

(1243 KB) Pobierz

Ciasto:

 

    * 30 dkg mąki krupczatki

    * 25 dkg margaryny

    * 1/3 szklanki wody

    * 1 łyżka octu

 

Krem:

 

    * 3/4 l mleka

    * 3 żółtka

    * 3/4 szklanki cukru pudru

    * cukier waniliowy

    * po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania:

Ciasto: wszystkie składniki posiekać na stolnicy. Podzielić na dwie części i osobno upiec w foremce prostokątnej ok. 30 min w temp. 170 stopni.

Krem: 1/2 szklanki mleka, żółtka i mąki zmiksować. Resztę mleka zagotować z obydwoma cukrami i do gotującego się na wolnym ogniu wlać masę jajeczną. Mieszać aż do zgęstnienia budyniu. Placki po wyjęciu posmarować gorącym kremem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin