Marokańska sałatka pomarańczowa.docx

(26 KB) Pobierz

Marokańska sałatka pomarańczowa

Marokańska sałatka pomarańczowa

·         Czas: powyżej 60 minut

·         Dla ilu osób: powyżej 4

Marokańska sałatka pomarańczowa - składniki

·         6 pomarańczy

·         12 daktyli (bez pestek) pokrojonych w kostkę

·         12 obranych migdałów pokrojonych w słupki

·         sok cytrynowy wymieszany z cukrem pudrem (w oryginale: woda z kwiatu pomarańczy)

·         cynamon

Marokańska sałatka pomarańczowa - sposób przygotowania

Obierz pomarańcze, dokładnie usuwając także białą wewnętrzną skórkę. Pokrój je w plastry i ułóż na półmisku. Posyp daktylami i migdałami, skrop sokiem cytrynowym wymieszanym z cukrem pudrem. Wstaw do lodówki, a bezpośrednio przed podaniem oprósz drobniutko zmielonym cynamonem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin