To naprawdę szybki i prosty sposób przygotowania risotto. Podając jena podwieczorek, do porcji dla dziecka możesz dodać gotowany zielonygroszek, kukurydzę lub starty ser. Możesz je również podawać jako samodzielnyposiłek na obiad, dodając drobne kawałki gotowanego kurczakalub gotowanej ryby, tuńczyka z puszki lub łososia.
Od 9 miesiącaWystarcza na 6-8 porcjiNadaje się do zamrożenia
225g ryżu na risotto lub Arborio2 porcje sosu neapolitańskiego lub 300ml sosu pomidorowego (strony104 i 194)450ml wywaru z warzyw (strona 33)
• Ryż wsyp do dużego rondla z pokrywą i dokładnie wymieszaj z jednątrzecią sosu.• Dodaj wywar i zagotuj. Zredukuj temperaturę do minimum i przykryjpokrywą. Gotuj przez 20 minut.• Dokładnie po 20 minutach zdejmij rondel z ognia. Ryż wymieszajz pozostałym sosem.
"Ksiązka kucharska dla maluchów i niemowląt" Gina Ford
syza7