Barszcz czerwony z pierożkami.doc

(36 KB) Pobierz
Barszcz czerwony z pierożkami

Barszcz czerwony z pierożkami

Barszcz czerwony z pierożkami

składniki

·         1 Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa Instant WINIARY

·         200 g śliwkek kalifornijskich bez pestek

·         Ciasto:

·         150-200 g mąki

·         1 żółtko

·         100 ml letniej wody

·         1 łyżka oleju

Sposób przyrządzania

Śliwki namoczyć we wrzącej wodzie, następnie odsączyć i ostudzić. Wodę zachować do barszczu.

Ciasto:
Z podanych składników przygotować ciasto, rozwałkować i pokroić na kwadraty 3x3 cm. Układać po śliwce i zlepiać po przekątnej. Gotować w lekko posolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia.
Podawać z Barszczem czerwonym przygotowanym z dodatkiem wody od śliwek.

Czas oczekiwania: ok. 60 minut

Czas przygotowania:40 min.
Ilość kalorii w porcji:299

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin