Muszelki z niespodzianką.doc

(21 KB) Pobierz
Muszelki z niespodzianką

Muszelki z niespodzianką

Moje dzieci niezbyt chętnie jadły ryby. Kiedy przygotowały samodzielnie (prawie :)) to danie – wszelkie rybki zaczęły im smakować. 

 

Składniki:

 

- 20 DUŻYCH MUSZELEK (makaron)

- 500 g fileta z łososia (lub innej smacznej ryby bez panierki)

- sok z cytryny

- sól

- pieprz

- 1 duża cebula

- 200 g selera naciowego

- oliwa z oliwek

- kilka sztuk czarnych oliwek ze słoika

- bulion warzywny (kilka łyżek)

 

 

Sposób przygotowania:

 

Muszelki ugotować wg przepisu na opakowaniu uważając aby ich nie rozgotować i aby się nie posklejały.  Rybę należy umyć, osuszyć, drobno pokroić, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.  Seler naciowy umyć i pokroić na drobne kawałeczki, uważając na paluszki. Cebulki obrać i poszatkować (można użyć rozdrabniacza). W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć rybę, dodać cebulkę a po chwili także pokrojone oliwki. Doprawić. Dolać bulion i podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut.
Odcedzone muszelki skropić delikatnie oliwą i wypełnić farszem. Podawać na ciepło.
 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin