Sałatka z tuńczykiem ll.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
94518682 UNPDF
Sałatka z tuńczykiem
Składniki
Główka kruchej zielonej sałaty, po ma-łej puszce tuńczyka w
oleju i anchois, 3 ziemniaki średniej wielkości ugotowane w
mundurkach, 3 mięsiste pomidory, strąk zielonej papryki, 2 jaja
ugotowane na twardo, 15 czarnych oliwek, 3 cebulki dymki,
pęczek koperku lub natki pietruszki, ząbek czosnku, 9 łyżek oliwy, 3 łyżki octu winnego,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Sałatę umyć, porwać na małe kawałki. Paprykę (bez gniazd nasiennych) pokroić w
wąskie paski, cebulę w pierścionki, ziemniaki w plasterki, a pomidory w nieduże kawałki.
Tuńczyka rozdrobnić, wymieszać z warzywami. Koperek umyć, 1/3 odłożyć, a pozostały
posiekać, wymieszać z octem i oliwą, dodać zmiażdżony czosnek oraz sól i pieprz do
smaku. Tuż przed podaniem polać sałatkę przygotowanym sosem, wymieszać,
udekorować filetami anchois, oliwkami, ćwiartkami jaj i posypać koperkiem. Podawać
jako przekąskę lub kolację. 100 g - 125 kcal
Plik z chomika:
KKF66
Inne pliki z tego folderu:
Jachowska H. - Ciasta na rodzinne spotkania.rar
(60569 KB)
Szymanderska H. - Soczyste Pieczenie (SKAN).rar
(103273 KB)
Przepisy czytelników - Potrawy na Wielkanoc.pdf
(11952 KB)
Dobre gotowanie.rar
(16013 KB)
Szymanderska H. - Potrawy z orzechami (SKAN).rar
(110310 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 25.06.2023
animowane
Columbo
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin