Ozory wieprzowe w galarecie.pdf
(
49 KB
)
Pobierz
70612847 UNPDF
Ozory wieprzowe w galarecie
Składniki
3 ozory, 2 nóżki cielęce, włoszczyzna, cebula, 2 liście laurowe, 2
pomidory, 3 łyżki groszku konserwowego, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczone nóżki porąbać, opłukać, zalać zimną wodą, włożyć
obraną włoszczyznę i cebulę, liście laurowe i gotować pod
przykryciem 2 godziny. Wywar odcedzić. Wyszorowane ozorki
włożyć do wrzącego wywaru, posolić i gotować, aż mięso będzie
miękkie. Wyjąć ozorki z wywaru, ostudzić, obrać ze skóry i pokroić na skośne plastry.
Ułożyć je na półmisku tak, by plastry nachodziły na siebie. Przybrać ćwiartkami
pomidorów i groszkiem, zalać schłodzonym wywarem z nóżek (powinno go pozostać
dwie szklanki). Wstawić do lodówki, by galaretka stężała. Podawać na kolację albo jako
przekąskę z sosem tatarskim, chrzanem lub ćwikłą i z pieczywem. 100 g - 145 kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Przekąska na słodko.pdf
(29 KB)
Przekąski 1.pdf
(186 KB)
Przekąski 2.pdf
(452 KB)
Galaretka z cielęciny.pdf
(43 KB)
Galaretka wieprzowa domowa.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin