Comber barani z lebiodką.pdf

(40 KB) Pobierz
70612939 UNPDF
Comber barani z lebiodką
Składniki
1 kg combra, łyżeczka suszonej lebiodki, 5-6 ząbków czosnku,
sok z cytryny, 10 dag żółtego sera (np. goudy), półtorej szklanki
zsiadłego mleka, 2 łyżki oleju, łyżka masła, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Umyte i osuszone mięso ułożyć w salaterce, zalać zsiadłym mlekiem wymieszanym z
sokiem z cytryny, przykryć, wstawić na noc do lodówki. Wyjąć mięso, starannie osuszyć,
natrzeć 2-3 ząbkami czosnku utartymi z solą, pieprzem, lebiodką i olejem. Pozostałym
czosnkiem naszpikować mięso. Comber naciąć w kilku miejscach i w nacięcia włożyć po
dość grubym plastrze sera. Folię aluminiową nasmarować tłuszczem, ułożyć mięso,
szczelnie zawinąć, przełożyć na blachę, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 90-100
min. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę.
(100 g - 290 kcal).
70612939.001.png 70612939.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin