Fasolka szparagowa w śmietanie
Przygotowanie: 10 minutDuszenie: 1 godzinaKaloryczność: 200 kcal/porcjaTrudność: bardzo łatwy
Składniki na 2 porcje
•
500 g fasolki szparagowej, 250 g cebuli
250 g pomidorów, sól
świeżo zmielony pieprz
200 g kwaśnej śmietany
1 jajko
bazylia (świeża lub suszona)
Etapy przygotowania
1.
Oczyścić fasolki i pokroić na kawałki 3-5 cm. Cebulę i pomidory pokroić w ósemki. Wszystko przełożyć do namoczonego uprzednio w wodzie garnka rzymskiego. Doprawić solą i pieprzem, polać połową śmietany.
2.
Przykyć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Pozostałą śmietanę wymieszać z jajkiem, bazylią i dodać na końcu do potrawy.
zlosliwa_malpa