Fasolka szparagowa w śmietanie.docx

(18 KB) Pobierz

Fasolka szparagowa w śmietanie

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 10 minut
http://gotowanie.onet.pl/0
Duszenie: 1 godzina
http://gotowanie.onet.pl/0
Kaloryczność: 200 kcal/porcja
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: bardzo łatwy
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 2 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

500 g fasolki szparagowej, 250 g cebuli

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

250 g pomidorów, sól

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

świeżo zmielony pieprz

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

200 g kwaśnej śmietany

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 jajko

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

bazylia (świeża lub suszona)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Oczyścić fasolki i pokroić na kawałki 3-5 cm. Cebulę i pomidory pokroić w ósemki. Wszystko przełożyć do namoczonego uprzednio w wodzie garnka rzymskiego. Doprawić solą i pieprzem, polać połową śmietany.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Przykyć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Pozostałą śmietanę wymieszać z jajkiem, bazylią i dodać na końcu do potrawy.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin