Rosyjska soljanka.docx

(21 KB) Pobierz

Rosyjska soljanka

http://gotowanie.onet.pl/0

Trudność: średnie
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

15 dag wieprzowiny - karkówka lub łopatka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

15 dag wołowiny - rostbef

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

0k 5 dag wędliny- ja daję to co mam w lodówce

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 większe dojrzałe pomidory

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 cebule

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 większe kiszone ogórki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

10 dag koncentratu pomidorowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4- 5 ząbków czosnku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1łyżka octu winnego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 cytryna

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

pół kostki masła

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

olej do smażenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sól, pieprz

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Pokrój mięso w wąskie paseczki, posiekaj cebulkę. Mięso i cebulkę podsmaż razem. Osobno podsmaż wędlinę, też pokrojoną w cieniutkie paseczki. Mięso i wędlinę włóż do garnka, zalej 2 litrami zimnej wody, gotuj 20 minut.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Po 20 minutach dodaj podsmażony na połowie masła koncentrat, pokrojone w kostkę pomidory bez skóry oraz posiekany czosnek, ocet winny, sól i pieprz. Gotuj jeszcze 15 minut.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Ogórki zetrzyj na tarce z dużymi oczami, przesmaż je na pozostałym maśle, podlej kilkoma łyżkami zupy. oórki duś chwilę, aby zmiękły. Wymieszaj z zupą, gotuj jeszcze 5 minut.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Cytrynę pokroić w plastry i podsażyć na oliwie. Podsmażone cytryny wrzuć na kilka minut do zupy, aby nabrała smaku. Do każdego talerza włóż po plasterku cytryny oraz łyżkę śmietany, na to wlej zupę.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin