Banany z miodem.docx

(19 KB) Pobierz

Banany z miodem

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 60MIN
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

4 małe banany

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4-8 łyżeczek płynnego miodu (według gustu)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

50 g migdałowych płatków lub sezamu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

olej do głębokiego smażenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Ciasto: szklanka mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 szklanki wody,1 jajko

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wymieszać składniki na ciasto o zawiesistej konsystencji. Odstawić na 30 min żeby wyrosło

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Ułożyć banany na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Serwować ciepłe.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

5.

http://gotowanie.onet.pl/0

RADA;1.W ten sam sposób możemy przygotować ananasy. 2. Zarówno migdały jak i sezam można uprzednio uprażyć, nadaje to im bardzo ciekawy smak i zapach. Robi się to prażąc na suchej patelni aż nabiorą złoto-brązowej barwy.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin