Banany z miodem
Przygotowanie: 60MIN
Składniki na 4 porcje
•
4 małe banany
4-8 łyżeczek płynnego miodu (według gustu)
50 g migdałowych płatków lub sezamu
olej do głębokiego smażenia
Ciasto: szklanka mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 szklanki wody,1 jajko
Etapy przygotowania
1.
Wymieszać składniki na ciasto o zawiesistej konsystencji. Odstawić na 30 min żeby wyrosło
2.
Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
3.
Ułożyć banany na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem.
4.
Serwować ciepłe.
5.
RADA;1.W ten sam sposób możemy przygotować ananasy. 2. Zarówno migdały jak i sezam można uprzednio uprażyć, nadaje to im bardzo ciekawy smak i zapach. Robi się to prażąc na suchej patelni aż nabiorą złoto-brązowej barwy.
zlosliwa_malpa