Indyjskie curry.doc

(53 KB) Pobierz
Indyjskie curry

Indyjskie curry 

proste, indyjskie 

Przygotowanie: 10 minut

Duszenie: 15 minut

Trudność: łatwy


Składniki na 4 porcje
 

10 dag solonych orzeszków ziemnych

 

 

2 łyżki masła

 

 

0,5 kg mielonego mięsa

 

 

4 banany

 

 

mały jogurt naturalny

 

 

2 łyżeczki curry

 

 

sól, pieprz do smaku

 

 

2 łyżki masła

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Orzeszki posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Dodać orzeszki i mięso. Posolić, popieprzyć. Smażyć dopóki mięso nie będzie miękkie.

 

 

 

 

2.

Banany obrać, dwa rozgnieść widelcem, dwa pokroić na plasterki. Wymieszać jogurt z 2 łyżeczkami curry i rozgniecionymi bananami. Wrzucić do patelni.

 

 

 

 

3.

Całość podgrzać i doprawić. Dodać plasterki bananów, jeszcze raz podgrzać. Podawać na ciepło z ryżem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin