Indyjskie curry
proste, indyjskie
Przygotowanie: 10 minutDuszenie: 15 minutTrudność: łatwySkładniki na 4 porcje
•
10 dag solonych orzeszków ziemnych
2 łyżki masła
0,5 kg mielonego mięsa
4 banany
mały jogurt naturalny
2 łyżeczki curry
sól, pieprz do smaku
Etapy przygotowania
1.
Orzeszki posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Dodać orzeszki i mięso. Posolić, popieprzyć. Smażyć dopóki mięso nie będzie miękkie.
2.
Banany obrać, dwa rozgnieść widelcem, dwa pokroić na plasterki. Wymieszać jogurt z 2 łyżeczkami curry i rozgniecionymi bananami. Wrzucić do patelni.
3.
Całość podgrzać i doprawić. Dodać plasterki bananów, jeszcze raz podgrzać. Podawać na ciepło z ryżem.
zlosliwa_malpa