Chanuka po żydowsku.docx

(19 KB) Pobierz

Chanuka po żydowsku

Pyszne racuchy 

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 25 minut
http://gotowanie.onet.pl/0
Smażenie: 30 minut
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 12 porcji


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

0,5 kg mąki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

0,1 l ciepłej wody

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżeczka soli

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżeczka olejku anyżowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

cukier puder

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

olej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Mąkę, proszek do pieczenia, sól, olejek anyżowy i wodę wymieszać.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Następnie z ciasta formować wałeczki i zwijać obwarzanki.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Smażyć na gorącym oleju. Po usmażeniu dosypać cukrem pudrem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin