Ananasowiec.docx

(21 KB) Pobierz

Ananasowiec

http://gotowanie.onet.pl/0

Pieczenie: 40 min
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0
BISZKOPT:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4 jajka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3/4 szkl. mąki pszennej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3/4 szkl. cukru

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki mąki ziemniaczanej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
MASA:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 duża puszka ananasów

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

5 łyżek mąki pszennej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

5 łyżek mąki ziamniaczanej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

cukier

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
PONADTO:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 op galaretki cytynowej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 l śmietany kremówki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

10 dag migdałów w płatkach

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

BISZKOPT: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać pozostałe składniki deliktanie mieszając. Upiec biszkopt na papierze w 160-180 st ok. 40 min.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

MASA: Ananasy odcedzić z soku i pokroić w kostkę. Sok uzupełnić do 1 l i ugotować na nim budyń z obu rodzajów mąki, dosłodzić do smaku. Gorący budyń wymieszać z ananasem i wyłożyć na biszkopt.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

2 galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić, dodać tężejącą galaretkę, wylać na ostudzony budyń. Płatki zrumienić na patelni i posypać na wierzch.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin