Raffaello.docx

(38 KB) Pobierz

Raffaello

Przepis pochodzi z książki "173 specjały siostry Anastazji" 

http://gotowanie.onet.pl/0

Trudność: łatwe
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

2 i 1/2 szlanki słodkiego mleka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 żółtka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki mąki pszennej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżki mąki ziemniaczanej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 cukier waniliowy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 pełna szklanka cukru kryształu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

30 dag masła

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

25 dag kokosu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4 paczki herbatników

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 szklanka adwokata lub spirytusu do smaku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

1 1/2 szkalnki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkanki mleka zagatować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budń.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Na desce położyć papier do ciasta, na nim rozłożyć 1 paczkę herbatnikow (10 dag), nalożyć masę i znów herbatniki - maja być 4 warstwy. Na wierzch wylożyć krem i posypać kokosem. Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/2e1bc66148736489a8b215d7a708b836,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin