Chłodnik z buraczków.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
4243952 UNPDF
Chłodnik z buraczków
Składniki Przepis
kilka buraczków (4-5)
świeże ogórki
pęczek rzodkiewek
mały peczek koperku
ze 3 ugotowane jajka
dwa pojemniczki śmietany albo
jogurtu
sól, pieprz, cytryna
Buraczki upiec w piekarniku, obrać i zetrzeć na
tarce. Wrzucić je do wywaru zrobionego z kostki
rosołowej, zagotować i od razu zdjąć z ognia (tak
naprawdę nie wiem czy to zagotowywanie jest
potrzebne, ale niech tam). Ostudzić. Wrzucić drobno
pokrojone ogórki, rzodkiewkę i koperek. przyprawić,
wcisnąć troche cytryny (może być kwasek cytrynowy
jak nie macie). Wlać smietanę albo jogurt (albo pół
na pół, jak kto woli)i wstawić do lodówki.
Przed podaniem wkrawać na talerze ugotowane
jajko i zalewać chłodnikiem.
Plik z chomika:
zlosliwa_malpa
Inne pliki z tego folderu:
Zupa pomidorowa z mozzarellą.docx
(28 KB)
Zupa Tom yom khaa.docx
(31 KB)
Zupa borowikowa w dwóch kolorach.docx
(33 KB)
Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent.docx
(34 KB)
Zupa borowikowa z nutą tymianku.docx
(33 KB)
Inne foldery tego chomika:
☆ Inspiracje
☆ Na zdrowie ;)
Alkohole
Ciasta i ciastka zakonnic
dania indyjskie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin