KONOPIE- Odsiane konopie zalać wodą ( 4 l na 1 kg) i czekać aż namokną po zalaniu ziarna unoszą się powierzchni , a gdy namokną , opadną na dno. Po około 24 godzinach postawić na ogniu i gotować ( w wodzie której się moczyły ) do momentu , aż zaczną puszczać białe kiełki . patrzeć na kolor wody . Gdy konopie są dobrze ugotowane , woda robi się mętna i wygląda jak kawa z dużą ilością mleka . Tak przygotowanym wywarem z ziarnami (po ostudzeniu ) można namoczyć zanętę . Najczęściej jednak mielę jeszcze ziarna (nie odlewając wywaru ) i nawilżam zanętę takim gęstym sosem z konopi .
2 ZANĘTA
5 części grzanek
1 część mąki ryżowej
3 części mielonych herbatników
3 ZANĘTA
500 g drobno zmielone ciemne pieczywo
500 g bułka tarta
250 g mąka kukurydziana
100 g mąka pszenna
100 g Coco-Belge
250 g mączka z orzechów arachidowych
100 g konopie
Zapach - koper włoski
4 ZANĘTA
1 cz. prażonej tartej bułki; 1 cz. otrąb pszennych
1 cz. prażonych i mielonych konopi; 1 cz. mąki kukurydzianej;
1/2 cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. mączki kokosowej, np. Coco Belge;
2-3 łyżeczki atraktora.
5 ZANĘTA
bułka tarta maka kukurydziana płatków owsianych prażone konopie białe robaki atraktor (np. roach, anyż, wanilia
3 miarki bułki tartej
2 miarki mąki kukurydzianej
2 miarki zmielonych konopi
1,5 miarki otrąb pszennych
jedna miarka mielonych płatków kukurydzianych
pół miarki mielonych płatków owsianych
7 ZANĘTA
3 części mielonego biszkoptu
1 część bułki tartej
1 część otrębów (pszennych)
1 część białych robaków (pinki)+ larwy ochotki
1 część mleka w proszku
8 ZANĘTA
biszkopty mielonemąka kukurydzianabułka tartamleko w proszkuotręby pszennezapach(koper ,kminek itp.)
9 ZANĘTA
4 cz. bułki tartej drobnej
3 cz. mąki kukurydzianej
2 cz. biszkoptu drobnego
1 cz. otrębów pszennych
0,5 cz. arachidu prażonego mielonego
0,25 cz. anyżu
10 ZANĘTA
30% - bułka tarta 20% - mąka kukurydziana 10% - mielone płatki kukurydziane 5% - mielone płatki owsiane 20% - zmielone konopie 15% - otręby pszenne
11 ZANĘTA
1,0 kg bułki tartej + 0,5 kg mąki kukurydzianej
+ 0,5 kg otrąb pszennych
+ 0,3 kg płatków owsianych nie mielonych
+ ok. 0,6 kg kaszy kukurydzianej gotowanej
+ ok 0,1 kg gotowanych konopi + 20 do 30 g wanilii
+ robaki zanętowe + ziemia dociążająca
12 ZANĘTA
30% - Bułka tarta 20% - Suchary 15% - Płatki kukurydziane 05% - Wiórki kokosowe 05% - Mąka kukurydziana 05% - Kleik ryżowy 05% - Anyż 05% - Koper wloski 05% - Koprmelasa 05% - Sól
13 ZANĘTA
2 części - bułka tarta
3 części - biszkopty mielone
1,5 części - mąka kukurydziana
0,5 części - mleko w proszku
2 części - otręby pszenne
+ zapach (koper, kminek, anyż)
14 ZANĘTA
1 część mąki kukurydzianej
0,5 części kaszy kukurydzianej
0,5 części pokruszonych płatków owsianych
Zapach - nostrzyk
15 ZANĘTA
4 części bułki tartej
2 części białych robaków (pinka)
2 części mleka w proszku
3 części ochotki
16 ZANĘTA
herbatniki mielonekasza (kukurydziana)bułka tartapłatki owsiane mielonekonopie mielonemleko w proszkuZapach(anyż)
17 ZANĘTA
1 cz. zmielonego, prażonego pieczywa; 1,5 cz. otrąb pszennych;
1 cz. zaparzonej kaszy kukurydzianej; 1/2 cz. prażonych ziaren konopi lub lnu;
1/2 cz. tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. odtłuszczonej mączki arachidowej;
2 łyżki ziela [kozieradka, wanilia lub anyż].
0,5 części kaszy kukurydzianej (gotowanej)
0,25 części mąki kukurydzianej
0,25 części otręby pszenne
10 % wiórki kokosowe
19 ZANĘTA
1,0 kg mąki kukurydzianej + ok. 0,5 kg konopi gotowanych
+ 0.25 kg otrąb pszennych + 0,5 kg płatków owsianych zmielonych
+ ok. 0,1 kg siemia lnianego mielonego + robaki zanętowe
+ ziemia lub piasek w zależności od koloru dna
0,5 kg konopie
0,25 kg prażone siemię lniane
0,5 kg prażona tarta bułka
0,25 kg biszkopt
0,25 kg Coco-Belge
0,25 kg mąka kukurydziana
Zapach (anyż, kozieradka, koper włoski)
30% - bułka tarta
20% - mąka kukurydziana
10% - mielone płatki kukurydziane
5% - mielone płatki owsiane
20% - zmielone konopie
15% - otręby pszenne
22 ZANĘTA
3 części mielonych biszkoptów, 1 część mleka w proszku, 1 część tartej bułki, 1 część suszonej mielonej gliny, 1 część otrębów pszennych, 1 część suszonych lub żywych larw ochotek i chruścika oraz białych robaków.
(wszystkie komponenty drobno zmielone)
2 części - mąka kukurydziana
0,5 części - płatków owsianych
1 część - prażone konopie
1 część - białe robaki
+ atraktor (np. roach, anyż, wanilia)
24 ZANĘTA
3 części bułki tartej
2 części mielonych herbatników
2 części kaszy kukurydzianej
1 część płatki owsiane mielone
1 część mleko w proszku
0,5 części siemię lniane mielone
0,5 części konopie mielone
Olejek anyżowy
Glina stosownie do prądu
25 ZANĘTA
2,5 cz. mąki kukurydzianej
2 cz. biszkoptu
1 cz. mleka w proszku
0,5 cz. kaszki kukurydzianej mannej
26 ZANĘTA
2 części bułki tartej
3 części biszkoptów mielonych
1,5 części mąki kukurydzianej
0,5 części mleka w proszku
2 części otrębów pszennych
1 część siemię lniane mielone
Zapach (koper, kminek)
Ziemia z kretowiska stosownie do głębokości łowiska
27 ZANĘTA
50 g bułki tartej
10 g mielonych nasion konopi
10 g mielonych
nasion rzepaku
40 g makuchów słonecznikowych (ewentualnie z innych roślin oleistych)
2 tabletki sacharyny
28 ZANĘTA
5 części bułki tartej
1 część płatków owsianych mielonych
1,5 części biszkoptów mielonych
1 część mąka kokosowa
Cukier
29 ZANĘTA
ewajanek5210