Szybka kartoflanka.pdf

(50 KB) Pobierz
4243996 UNPDF
Szybka kartoflanka
Składniki
3-4 ziemniaki, marchewka, cebula, po 2-3 łyżki mąki i masła
roślinnego, listek laurowy, ziele angielskie, łyżka maggi,
majeranek, natka pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w dużą kostkę, dodać
marchewkę pokrojoną w drobną kostkę, zalać wrzątkiem i
gotować 15-20 min. Przyprawić. Cebulę posiekać, poddusić w
maśle. Z mąki i tłuszczu z cebulą zrobić rumianą zasmażkę, dodać do zupy i zagotować.
Posypać posiekaną natką i podawać. Do tak przygotowanej zupy można dodać trochę
pokrojonej kiełbasy lub duszonego mięsa.
 
4243996.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin