Pstrąg po grecku.docx

(12 KB) Pobierz

Pstrąg po grecku

 

Składniki

·         Składniki dla 2 osób.

·          

·         2 oczyszczone pstrągi

·         sól

·         1 łyżeczka przyprawy do ryb

·         100 g fety

·         2 łyżki posiekanej mięty, lub bazylii

·         odrobina soku z cytryny

·         100 g suszonych pomidorów

·         oliwki (u mnie brak - nie lubię)

·         łyżka oliwy

Sposób przygotowania

1.      Ryby natrzeć w środku środku solą i przyprawą. Wymieszać fetę, miętę, pomidory i oliwki, sok z cytryny. Nafaszerować ryby. Nasmarować wierzch ryby oliwą i najlepiej tę czynność wykonać przed faszerowaniem. Grillować 4 minuty z każdej strony. Można również usmażyć na patelni.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin