Wodne rogaliki.pdf

(41 KB) Pobierz
37870659 UNPDF
Wodne rogaliki
Sk adniki
ł
ą żż
jaja, 2 y ki mietany, cukier, cukier waniliowy,
łżś
marmolada lub d em, cukier kryszta , bia ko
ż ł ł
Sposób przyrz dzania
ąę ć ą ć żżś ę
cukier waniliowy. Wyrobi ciasto jak na makaron, zawin w czyst
ć ąć ą
p ócienn szmatk i w o y do du ego garnka z wod . Gdy wyp ynie,
ł ą ę łżć ż ą ł
rozwa kowa , pokroi na kwadraty, posmarowa je marmolad lub
ł ć ć ć ą
d emem i zwin w rogaliki. Ka dy umoczy w roztrzepanym bia ku, a
ż ąć ż ć ł
nast pnie w cukrze i u o y na blasze. Upiec na jasnoz oty kolor. 100 g -
ę łżć ł
380 kcal.
50 dag m ki, kostka margaryny, 5 dag dro d y, 2
ą
M k posieka z margaryn , doda jaja, dro d e, mietan , cukier i
 
37870659.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin